//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

MUDAHNYA NAK KURUS

cara-menurunkan-berat-badan
Ramai yang beranggapan susahnya nak kurus.Mungkin ini disebabkan mereka tidak tahu cara yang betul untuk memulakan diet yang kurus. Dan ada juga yang tak yakin pada diri sendiri yang mereka mampu untuk kurus , sampai sanggup berhabis beribu ringgit untuk kelihatan kurus dan menawan. Tetapi sekiranya sikap disiplin,tiada keyakinan dan usaha tidak wujud dalam diri memang agak sukar untuk anda kurus, So hari ini saya kongsi sedikit tips untuk anda amalkan bagi mereka yang baru mula nak start diet.Tips ni anda kena latih diri anda supaya ikut cara yang saya kongsi..sebab ini tiada ubat ubat kurus tau.Ia hanya bergantung pada cara pemakanan dan disiplin diri sendiri .

Salad Sayuran sebagai teman makan malam
—> Jadikan salad sayuran sebagai  menu makan malam  kerana ia rendah  kalori namun berserat tinggi untuk membantu anda merasa kenyang dengan lebih lama dan dapat menghindari anda mengambil makanan ringan seperti snek untuk di jadikan makan malam.

Sayuran adalah satu-satu makanan yang anda boleh makan tidak kira kuantiti dan ia tidak akan menggemukkan.Kerana kalori sayur-sayuran sangat rendah (termasuk serat) dan oleh kerana serat tidak boleh diserap/hadam, kalori-kalori itu akan dibuang semula.

…Sayur-sayuranlah satu-satu makanan yang anda boleh makan tidak kira kuantiti dan ia tidak akan menggemukkan… by kavinzahri

b0cRJYR0zQ

Protein
Anda boleh  melanjutkan makan malam dengan mengamalkan memakan protein seperti daging tak berlemak , ayam, ikan, tahu, atau kacang. Hal ini karena protein memberikan perasaan kenyang dalam waktu yang lebih lama. Secara tidak langsung anda dapat mengawal dan menjaga berat badan .protein merupakan sumber energy yang baik untuk mengawal  tubuh dalam menjalankan aktiviti sehari. Dan bagi yang sedang melakukan diet sihat, akan sangat baik bagi anda kerana  protein  rendah gula.

protein-rich-foods
Gandum
Biasakan diri anda mengamaalkan makan gandum daripada nasi putih jika Anda sedang berdiet. Gandum lebih bernutrisi dan kaya akan serat sehingga dan memanng sesuai digunakan  ketika anda dalam proses menurunkan berat badan.664xauto-membuat-roti-berbahan-oat-atau-gandum-ya-140819i

Pemanis mulut
Jangan terlalu ketat membatasi makanan manis ketika berdiet, sebab hal itu akan  menimbulkan makan secara berlebihan. Anda tetap boleh makan  makanan pemanis mulut sekadar  untuk meredakan keinginan Anda terhadap gula.Dan jangan melewatkan jadual makan apabila anda memang ingin menurunkan berat badan.

2826299b1b1c5221f86b411251676f24_large
so,apa pendapat anda?boleh ke amalkan tips yang saya bagi? jawapan dia..Hendak seribu daya,tak nak seribu dalih 🙂 ..jom kurus untuk hidup sihat

• Meet the Author ➞ uji1 comment… add one

Leave a Comment

Nak Panduan Kurus PERCUMA? Masukkan Nama & Email 
x